top of page
  • Foto van schrijverFatim

De meest gestelde vragen over voetreflexologieVOOR WIE IS VOETREFLEXOLOGIE BESTEMD ?

Voetreflexologie is voor vrijwel iedereen bestemd.

Een behandeling kan preventief maar ook naar aanleiding van concrete klachten worden gegeven.

Bij klachten wordt de behandeling altijd aan de mogelijkheden van de persoon aangepast.

Ook voor patiëntgroepen in bejaarden- en verzorgingstehuizen worden aangepaste behandelwijzen afgesproken, die rekening houden met de specifieke mogelijkheden van de patiënten.


WANNEER IS VOETREFLEXOLOGIE ZINVOL ?

Voetreflexologie is zinvol, wanneer er sprake is van blokkades.

Vaak geeft het lichaam signalen af dat er sprake is van een onevenwichtigheid.

Dit kan zich uiten in allerlei pijnsignalen, zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn en buikpijn.  Ook bij nerveuze klachten of vermoeidheidsklachten kan een behandeling effectief zijn.

Veel mensen ervaren de behandeling als ontspannend en een verlichting van hun klachten op korte termijn of op wat langere termijn.

Ook kan voetreflexologie ondersteunend ingezet worden tijdens het hersteltraject na een operatie of na een medische ingreep.

Als de reflexoloog tijdens de behandeling duidelijke afwijking herkent, zal de cliënt worden geadviseerd een arts te raadplegen.


IK HEB EIGENLIJK GEEN KLACHTEN, KAN IK DAN TOCH VOETREFLEXOLGIE VOLGEN ?

Omdat voetreflexologie het zelfregulerend systeem van het lichaam activeert, heeft het een versterkend effect op het immuunsysteem.

Het werkt tevens bijzonder relaxerend, hierdoor verminderen stressgevoelens en bevordert dit de balans tussen lichaam en geest.

Een voetreflexbehandeling is een natuurlijke "onderhoudsbeurt", de ideale manier om uzelf regelmatig te verwennen om uw vitaliteit te stimuleren.

Kortom, reflexologie werkt preventief en onderhoud uw natuurlijk zelfregulerend systeem.


WAT ZIJN MOGELIJKE REACTIES NA EEN BEHANDELING ?

Alle vormen van afvoer van toxines worden geactiveerd.

De reflexmassage prikkelt het lichaam om haar eigen verdediging te versterken.

Het lichaam reageert hierop en zet het zelfherstellend vermogen van uw lichaam aan tot actie.

Vlak na een behandeling voelen de meeste mensen zich alsof ze letterlijk op wolken lopen, anderen voelen zich vrolijk en energiek alsof ze bergen kunnen verzetten en nog anderen hebben zin om lekker lui in de zetel te gaan liggen.

De meeste mensen voelen zich heerlijk ontspannen na een behandeling, de slaap wordt rustiger, een gevoel van ontspannenheid, een goede bloed- en energiedoorstroming.

In de eerste uren en dagen na de behandeling zal het lichaam zich ontdoen van afvalstoffen, hierdoor kan de urine donkerder zijn van kleur, kan het lichaam meer gaan afscheiden (transpiratie, ontlasting, oorsmeer, ...).

Oude klachten kunnen weer opduiken of huidige klachten kunnen verergeren.  Deze reacties zijn tijdelijk en wijzen erop dat het lichaam positief reageert op de behandeling en gestimuleerd wordt om afvalstoffen te verwijderen.


HOEVEEL SESSIES MOET IK VOLGEN ?

Aanvankelijk wordt een reeks van 5 behandelingen opgestart wekelijks of om de 10 dagen.

Over het algemeen volgen de positieve reacties binnen de eerste vier behandelingen.

Als onderhoud van uw vitaliteit en goed gevoel raden wij aan om 4 weken langs te komen voor een revitaliserende en relaxerende voetreflexmassage. 

De frequentie van de behandeling wordt in overleg met u bepaald.


WAT ZIJN CONTRA-INDICATIES VAN VOETREFLEXOLOGIE ?

Bij koorts of infectie dient voetreflexologie uitgesteld te worden.

Bij ernstige ziekte zoals kanker en hartaandoeningen wordt voetreflexologie in eerste instantie toegepast ter ontspanning van lichaam en geest.299 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page