top of page
  • Foto van schrijverFatim

Transformational Breathing

Transformational Breathing heb ik enkele maanden geleden ontdekt tijdens mijn zoektocht naar een opleiding ademcoach.


Waarom een ademcoach ? Omdat ik sinds jaren astma- en sinusitisproblemen heb, mijn reukorgaan verstoord is, verschillende remedies heb uitgeprobeerd en altijd open sta om iets nieuws uit te proberen.


De opleiding bestaat uit verschillende modules waarvan de eerste 3 bedoeld zijn als kennismaking en om aan jezelf te werken. Het is mij altijd duidelijk geweest dat de meeste lichamelijke problemen voortkomen uit emotionele blokkades en trauma’s opgelopen tijdens de jeugdjaren. Het opsporen en genezen van deze blokkades is niet evident. De vraag is dan ook, wie of wat kan hier het beste bij helpen ?

Wat mij erg aansprak bij Transformational Breathing is de bedoeling om na 3 modules zelfstandig de sessies thuis verder te zetten. Zo kan je op eigen tempo werken aan de integratie van je onderdrukte emoties.


In september heb ik de eerste 3 sessies in kleine groep gevolgd te Orval.

Voor mij is toen een nieuwe wereld open gegaan. We hebben 6 dagen heel intens aan onze ademhaling gewerkt. Elke dag was nieuw, een uitdaging en confronterend.


De verbondenheid in onze groep heeft er ook voor gezorgd dat we een fantastische week hebben gehad en dat we volledig onszelf konden zijn.

Onze 2 begeleiders waren fantastisch, we konden toen en kunnen nu nog altijd op hen rekenen.


Daarom heb ik besloten om verder te gaan met deze opleiding zodat ik anderen kan bijstaan bij het integreren van hun trauma’s en emoties.

De volgende module die ik ga volgens is het aanleren van fysieke hulp en begeleiding bij de ademsessies.


Tijdens deze verplichte sluitingsperiode heb ik me hier dan ook meer in verdiept, en doe ik dagelijks mijn ademsessie. Elke sessie is anders en je ervaart ook verschillende energieën die door je lichaam stromen. Ik voel dat er geleidelijk veel aan het veranderen is in mijn lichaam maar verwacht niet dat ik na 2 of 3 sessies kan stopzetten en genezen ben. Er is tijd nodig om alles terug in balans te krijgen.


Daarom dat ik er nog eens op wil hameren, dat als je jarenlang met een gezondheidsprobleem sukkelt het zeer lang kan duren voor je een positief resultaat hebt. Ook belangrijk, zijn de gedachten die je tijdens dit proces hebt, deze moeten positief blijven. Negatieve gedachten in je lichaam zullen er alles aan doen om de overhand te krijgen. Eens je sterk genoeg bent deze niet meer toe te laten zal het genezingsproces vlotter gaan.


Daarom raad ik iedereen aan het boek “Het Presence Proces” van Michael Brown te lezen en toe te passen.


Voordelen van Transformational Breathing op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied

- Vergroot je ademcapaciteit

- Versterkt het zelf herstellend vermogen

- Je krijgt meer zuurstof op cel niveau

- Verbetering afvoer afvalstoffen

- Verhoogt je weerstand

- Innerlijke rust en vrede

- Verwerking onderdrukte en negatieve emoties

- Verhoogt zelfwaardering

- Verwerking angst en trauma’s

- Verhoogt je levensvreugde

- Vergroot je bewustzijn

- Meer aanwezig in het hier en nu


Transformational Breathing helpt je o.a. bij

- Angst- en paniekaanvallen

- Burn-out

- Overspannen

- Slechte nachtrust

- Astma

- ADHD

- Verslavingen


Als je meer informatie wilt neem dan een kijkje op de website

https://www.transformationalbreath.com/


Binnenkort zal ik voor jullie een ontspannende sessie online organiseren zodat jullie al een idee hebben hoe het in zijn werk gaat.

De sessie is gratis en zal waarschijnlijk met maximum 5 personen zijn, alle info volgt via de nieuwsbrief.


Je adem is een weerspiegeling van je leven !172 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


op 23/02 heb ik een tweede ademsessie gevolgd van Fatim.

Een leuke beleving. Ik heb ervan genoten.

Dank je wel Fatim💛

Like

Op dinsdag 16 februari een online-sessie 'Transformational Breathing' gevolgd bij Fatim. Ik voelde mij de na de sessie krachtiger en energieker. De begeleiding online was super. Fatim observeert de ademhaling en geeft tips om tot rust te komen. De sessie wordt ondersteund door prachtige muziek en mooie teksten. Je hebt geen besef van de tijd en Fatim neemt je volledig op in de sessie met haar mooie stem en prachtige muziek. Een mooie ervaring en voor herhaling vatbaar.

Dankjewel voor deze nieuwe ervaring!

Like

Op 14/01 had ik mijn eerste echte ervaring met Transformational Breathing dankzij de sessie van Fatim.

De uitleg aan het begin van de sessie was erg goed. Op deze manier ademen, bleek niet zo evident, we zijn dat tenslotte niet meer gewoon maar de begeleiding van Fatim maakte dat ik me helemaal heb kunnen laten leiden. Het duurde even voor ik iets voelde maar dan begon plots mijn ganse lichaam te tintelen en voelde ik echt de energie rondgaan. Ik werd ook erg duizelig maar gelukkig had Fatim op voorhand gezegd dat dat een normale reactie was. Ik ben tijdens de sessie echt volledig de ganse tijd in het hier en nu geweest. Een zeer leerrijke ervaring waar ik me…

Like

Donderdag 17 december nam ik deel aan de eerste proefsessie Transformational Breathing. Omdat ik het die dag erg moeilijk had, dacht ik eerst om me te verontschuldigen, maar ik ben blij dat ik toch nog heb deelgenomen. Nog voor we bij het toning aankwamen, kwamen er wat beelden voorbij waarbij emotie loskwam. Ik ben blij dat het geluid afstond zodat ik mezelf kon laten gaan, dat de emotie er gewoon kon zijn en kon vrijgelaten worden. Bijna de hele tijd had ik het koud ondanks een dik deken op me, dat was ook reactie op wat de ademhaling met me deed. Op een bepaald punt voelde ik zelfs weerstand tegenover de ademtechniek zelf opkomen, maar dankzij Fatim's uitleg eerder wist…

Like
bottom of page