top of page

Dieptemassage-Triggerpoint therapie
uw lichaam tempel van uw ziel

De triggerpoint dieptemassage kan een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren, pijn die wordt veroorzaakt door zogenaamde triggerpoints. Dat zijn spierknopen die op een andere plek pijn veroorzaken (afgeleide pijn of uitstralingspijn).

Doordat de persoon in kwestie de oorzaak niet kent, zal de plek waar de pijn wordt gevoeld aangeduid worden als aangedane plek. De kern van het probleem zit echter op een andere plek.

shutterstock_615742973.jpg
trigger point uitleg animatie (Dutch)

trigger point uitleg animatie (Dutch)

Video afspelen

Het is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt. Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van een of andere vorm van overbelasting of ongunstig gebruik van de spieren. Zolang de oorzaak aanwezig blijft, zal behandeling van triggerpoints slechts tijdelijk verlichting geven.

De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen. Door de spieren nauwkeurig te palperen worden de pijnlijke punten opgespoord en door fricties in de lengterichting van de spier gedeactiveerd.

Tijdens een triggerpoint massage wordt er met palpatietechnieken de triggerpoints in de spieren gelokaliseerd. Vervolgens worden er verschillende massagetechnieken ingezet om de triggerpoints los te maken en de spanning op te lossen. Dit gebeurt onder meer door druk uit te oefenen op de contracties in de spieren (fricties) en met behulp van strijkingen (effleurages). De pijn wordt op een effectieve manier opgelost en de aangedane lichaamsdelen zullen beter gaan functioneren.

Bij hardnekkige klachten zijn gedurende enkele weken meerdere sessies nodig.

bottom of page